Brian Houston

Brian Houston over legaliseren homohuwelijk in Australië: “De leer van de Bijbel zal niet veranderen”

17-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Een meerderheid van de Australische bevolking steunt in een refeendum de invoering van het homohuwelijk. De invloedrijke Hillsong-voorganger Brian Houston heeft een verklaring afgelegd over hoe zijn kerk daar tegenover staat.

Bij een peiling door het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) stemde 61,6 procent van de kiezers voor invoering, 38,4 procent was tegen. Houston: "Ik hoop dat wanneer dit eenmaal een wet is, Australiërs in eenheid en liefde verder zullen gaan en elkaar zonder vooroordelen zullen benaderen,” zei Houston in een verklaring. “Ik geloof dat elk persoon door God geschapen is met een plan. De focus van Hillsong Church is altijd geweest en zal altijd blijven, om mensen op Jezus te wijzen.”

“Wat je mening over dit onderwerp ook is, het is onmiskenbaar een aspect dat van belang is voor onze samenleving.” Het veranderen van de definitie van het huwelijk heeft verstrekkende gevolgen en mag door geen enkele samenleving lichtvaardig worden opgevat, volgens Houston.

“Mijn persoonlijk geloof in de leer van de Bijbel zal niet veranderen en het werk van onze kerk zal gewoon doorgaan, zoals dat gebeurt in vele delen van de wereld waar het homohuwelijk legaal is. Maar het is van vitaal belang dat kerken, pastors en anderen de kans blijven krijgen om hun geloof te behouden, gebaseerd op de traditionele leer van de Schrift.”

“Vrijheid van religie is een fundamenteel deel van een democratische samenleving en moet worden gehandhaafd. Elke poging om christenen te forceren om hun geloof in het gedrang te brengen, zou verkeerd zijn.” 

Christelijke parlementariërs hebben al aangegeven mogelijk extra toevoegingen te gaan eisen in ruil voor een stem voor het openstellen van het huwelijk voor LHBT. Zo zouden bijvoorbeeld christelijke ambtenaren of winkels die tegen het homohuwelijk zijn het recht moeten krijgen te weigeren mee te werken aan huwelijken van homo's en lesbiennes.

Lees ook: Brian Houston spreekt zich uit tegen homohuwelijk

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Brian Houston over legaliseren homohuwelijk in Australië: “De leer van de Bijbel zal niet veranderen”
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!