ds. Jan Rinzema

God

17 november 2017 door Jeffrey Schipper

Wat de gelijkenis van de talenten zegt over 'een succesvol leven'

"Deze week las ik dat steeds meer mensen last krijgen van burn–out klachten. 14 % van de werknemers heeft er mee te maken. Hun aantal stijgt," merkt ds. Jan Rinzema op.

Oorzaken: toenemende werkdruk; veel onzekerheid, vooral bij bij ZZP-ers. Opmerkelijk: ook veel jonge mensen zijn ‘burn out’. Ze leggen de lat te hoog, ze zijn tè perfectionistisch, hebben angst tot falen en hebben angst om iets van het leven te missen.

Dat is natuurlijk allemaal heel erg verdrietig, want een burn-out is een enorme teleurstelling (immers: je loopt tegen je grenzen op) en bovendien: je moet maar zien hoe je er weer uit komt. Een burn-out kan je karakter veranderen: je raakt gevoeliger voor geluid, kunt minder goed met spanning omgaan etc. etc. Het hoeft niet: het kan.

Naast de genezing van een burn–out is het belangrijk dat je er niet in terecht komt. Er zijn fantastische adviezen. Kijk maar eens op het internet: het barst van de levensaanwijzingingen. Nu de praktijk nog...

De Bijbeltekst van vandaag is een goede levensles. Ik zou zeggen: als je dit verhaal goed tot je neemt, dan heb je een hele belangrijkste les voor het leven te pakken.

Benieuwd naar de les? Bekijk de video van ds. Jan Rinzema:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher