Nieuws

16 november 2017 door Jeffrey Schipper

Kort geding ingetrokken: Kerkenraad Kruiningen belijdt schuld

Het geplande kort geding van de familie Jansen tegen de kerkenraad van de gereformeerde gemeente van Kruiningen is ingetrokken. In goed onderling overleg tussen de partijen zijn stappen gezet tot herstel van vertrouwen. Dat meldt Piet van Vijven, scriba van de classis Goes in een persbericht. 

Terwijl de classis woensdag vergaderde, had een ontmoeting plaats tussen de huidige voltallige kerkenraad van Kruiningen en afgevaardigden van de familie Jansen. Het overleg resulteerde in een verklaring waarin de kerkenraad schuld heeft beleden en de bereidheid heeft uitgesproken om verder in gesprek te gaan met de familie Jansen. Nog tijdens de classisvergadering meldde zowel de kerkenraad als de familie dat de ontmoeting heeft plaatsgehad en dat ze aan beide kanten verontschuldigingen vragen en verder willen werken aan verzoening en herstel van vertrouwen.

Deze week verliet ds. G. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. Een rapport van de overkoepelende classis Goes over het conflict vindt ds. Bredeweg "in strijd met de Bijbel en kerkorde". Dit maakte Bredeweg duidelijk aan de hand van deze acht pagina's tellende brief. In Kruiningen start Bredeweg een 'vrije gemeente', omdat "de Heere hem in Kruiningen heeft geplaatst".

De classis reageert verheugd op het feit dat de familie Jansen en de kerkenraad verder willen werken aan verzoening. De classis stelt een brief op voor de gemeenteleden van Kruiningen die voor de zondag verspreid zal worden. Daarin zullen verdere mededelingen worden gedaan over de classisvergadering. Tot die tijd onthouden alle partijen zich van verdere mededelingen.

Lees ook: Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher