Tunahan Kuzu

Nieuws

16 november 2017 door CIDI

DENK beschuldigt CIDI van verspreiden leugens over Israël

Deze week werd in een debat over de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het CIDI er door DENK van beschuldigd rechtstreeks desinformatie van de Israëlische regering te verspreiden in Nederland. Ook zou volgens partijleider Tunahan Kuzu het CIDI erop uit zijn om de definitie van antisemitisme zo ver uit te rekken, dat daardoor kritiek op Israël niet meer mogelijk is, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Het CIDI benadrukt dat het compleet onafhankelijk van de Israelische overheid opereert. Eerder beschuldigde DENK het CIDI van een lastercampagne tegen minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken). CIDI: "Onze organisatie is hoogstens kritisch geweest op de houding van Kaag jegens Israël en de Palestijnen, van een lastercampagne is geen sprake. CIDI-directeur Hanna Luden gaf juist aan te hopen dat mevrouw Kaag, door haar kennis van de regio en haar contacten, een positieve rol zou kunnen spelen.

Het CIDI behartigt de belangen van het Joodse volk en staat voor een eerlijke behandeling van Israël met de hoop op een duurzame en vredige tweestatenoplossing in het Midden-Oosten. Kritiek op Israël, zolang het ver weg blijft van antisemitisme, is even logisch als kritiek op elke andere staat en samenleving."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher