gender

Nieuws

16 november 2017 door Jeffrey Schipper

SGP Bunschoten: teken petitie om 'genderwaanzin' te stoppen

Roep premier Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold op om de 'genderwaanzin' te stoppen. Dit is de boodschap van de lokale SGP-fractie uit Bunschoten. Zij promoten een petitie van CitizenGO.

De initiatiefnemers van de petitie verwijzen naar het regeerakkoord, waar de handtekeningen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder staan. "'Onnodige geslachtsregistratie wordt waar mogelijk beperkt,' stelt het regeerakkoord. Alsof ons geslacht niet wezenlijk bepalend is voor wie wij zijn, altijd en overal. Voor D66 gaat dit echter nog niet ver genoeg. Zij vinden dat waar er nog wel geslachtsvermelding plaatsvindt, een ‘derde optie’ moet worden toegevoegd," verklaart CitizenGO.

Het online petitieplatform spreekt van "een radicale ideologische agenda, die draait om de absolute gelijkmaking van alle mensen en het opheffen van ieder onderscheid, over de ruggen van degenen voor wie men zegt op te komen. (...) Het genderneutrale verbod om iemand als man óf vrouw te identificeren, of juist het gebod om dit wel te doen in tegenspraak met je eigen waarneming, kan worden aangemerkt als een psychologisch knechtingsmechnanisme zoals dit in totalitaire staten voorkomt."

De NS, andere bedrijven en instellingen en tientallen gemeenten overwegen het afschaffen van genderspecifieke taal, zodat ze reizigers, werknemers of burgers niet langer aanspreken als dames en heren. Ondertussen wil het COC dat de overheid registratie van het geslacht in paspoort of identiteitskaart afschaft. Om die reden sprak de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad zich onlangs uit tegen deze 'genderhysterie'.

Lees hier meer over de petitie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher