Dywel Braaf

Levensverhaal

16 november 2017 door Hour of Power

Dywel Braaf is gek op Bach: "Mijn droom is doorbreken als concertpianist"

Hij lijkt uiterlijk op de jonge Michael Jackson. Of sommigen zien in hem een Bruno Mars of Lenny Kravitz. Ook al zou je deze muziekstijlen verwachten bij een 20-jarige jongen, Dywel Braaf is gek op Bach.

Dywel Braaf groeit op in de Bijlmer en wanneer hij niet kan slapen, zet zijn moeder ‘Ein Kleine Nachtmusik’ van Mozart op en Dywel slaapt vervolgens als een roos. Dywel: “Ik hou van muziek die anders is, die apart is.” Dywel doet mee aan allerlei concours maar omschrijft als hoogtepunt zijn deelname aan het Steinway concour. In de finale mag hij samen met pianist Wibi Soerjadi live spelen op tv in het concertgebouw. Dywel: “Ik was zenuwachtig! Daar zit je dan met Wibi. Dat is een kans waar duizenden van dromen en die droom wordt jou gegeven. Dan gaat er wel iets door je heen op zo’n moment.”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Dywel houdt van klassieke muziek, met name Bach omdat deze componist zijn eigen muzikale pad bewandelt en daarin een tikkeltje eigenwijs is. ‘Maar Bach maakte muziek uit zijn hart’ aldus Dywel en dat wil hij ook. Dywel: “Ik heb dit talent van God gekregen en ik dien God met heel mijn hart en met alle muziek die ik maak, geef ik Hem de eer. Hij staat centraal in mijn leven.”

Jozef is voor Dywel een voorbeeld, want hij herkent zichzelf in deze Bijbelse figuur. Dywel: “Ik werd vroeger veel gepest op de basisschool en Jozef werd dat ook door zijn broers. Maar Jozef moest door allemaal beproevingen heen om een sterke man Gods te worden. Dat zie ik ook gebeuren in mijn leven. Uiteindelijk is mijn droom om als concertpianist of artiest door te breken. Ik wil met mijn muziek liefde delen. Ik weet dat wanneer je mensen vanuit een artistiek oogpunt probeert te benaderen, ze meer open staan voor de boodschap die je wilt overbrengen.”

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher