Frank Bosman

Nieuws

15 november 2017 door Jeffrey Schipper

Theoloog woedend op Pegida: "Blijf met jullie poten van mijn geloof af!"

"In een filmpje zien we een in het zwart geklede man voor een met bouwtape gemaakt kruis staan en iets in het rond sprenkelen. Volgens het bijbehorende tweetje ging het om een ‘pastoor’, die met ‘varkensbloed’ de ‘grond inwijdt’. Lieve Pegida, blijf alsjeblieft met je poten van mijn geloof af," schrijft cultuurtheoloog Frank Bosman naar aanleiding van de omstreden Pegida-actie.

Op deze wijze voerden aanhangers van de anti-islambeweging actie tegen de bouw van een grote moskee in Enschede. Bosman: "Dat Pegida tegen immigranten is, mogen ze in een democratische rechtstaat als de onze uitdragen, maar zouden ze dan wel zo vriendelijk willen zijn om met hun xenofobe poten van mijn rooms-katholieke rituelen af te blijven. Hoezo een ‘pastoor’? Hoezo ‘inwijden’? Hoezo een kruis gebruiken?

Het kruis is bij uitstek geen apparaat om mensen mee uit te sluiten, maar juist te omarmen. Het is een teken van een verbond tussen hemel en aarde, tussen God en mens, geen leuk speelgoedje om fascistoïde fantasieën op bot te vieren."

Lees hier het volledige commentaar van Frank Bosman.

Zie ook: PowNed brengt provisorische 'kerk' van Pegida in beeld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher