Bijbel

Vijf resultaten uit het EO-onderzoek onder nieuwe protestanten

15-11-2017 door Lazarus | EO Visie

Wie zijn de protestantse gelovigen in Nederland? Deze vraag staat centraal in het onderzoek ‘Verschillend verbonden’, de nieuwe protestanten in beeld. Dit zijn protestantse christenen in de leeftijdscategorie 25-45 jaar. Dit onderzoek is in opdracht van de EO uitgevoerd door Motivaction. De weblog Lazarus zet een aantal resultaten op een rij.

  • Bijna een kwart (24%) heeft een klassieke Bijbelopvatting. Alles wat in de Bijbel staat, is ook daadwerkelijk gebeurd.
  • Een iets grotere groep, bijna een derde (30%), heeft een ‘geopenbaarde Bijbelopvatting’. Dat houdt in dat ze vinden dat de Bijbel ook verhalen bevat die niet zo gebeurd hoeven zijn, maar wel een goddelijke symbolische boodschap of levensles bevatten.
  • 13% heeft een richtinggevende Bijbelopvatting: ze zien de Bijbel als een gezaghebbend boek dat beschrijft hoe de schrijvers van toen over God dachten met waardevolle lessen.
  • 20% van de protestanten heeft een relativerende Bijbelopvatting. Zij zien de Bijbel als inspirerend boek waar je het meeste aan hebt als je jezelf niet verliest in de vraag of het waargebeurd is of niet.
  • Over het homohuwelijk: 34% van alle protestanten vindt het absoluut acceptabel. 17% vindt het onacceptabel, 14% vindt het moeilijk te accepteren.

Lees hier meer op de website van EO Visie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Vijf resultaten uit het EO-onderzoek onder nieuwe protestanten
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!