Nieuws

14 november 2017 door Logos Instituut

Docudrama laat de actualiteit en relevantie van de Bijbel voor vandaag zien

De Bijbel, een interessant literair werk uit voorbijgegane eeuwen of nog steeds relevant voor vandaag? Dat is de vraag die centraal staat in ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’. Het boek met de gelijknamige titel is al jarenlang een bestseller in Nederland. En nu is er de DVD: dit docudrama wordt op woensdagavond 29 november 2017 vertoond in Zwijndrecht, op een première.

De première wordt mogelijk gemaakt door Logos Intituut en producent Aktefilm Producties. Logos: 'De film laat –net als het uitvoerig gedocumenteerde boek- onomstotelijk zien dat de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen? Een fascinerende vraag! Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden, zoals bij de epidemieën van melaatsheid, pest en cholera. Ook nu zou deze kennis talloze ziektegevallen kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en geslachtsziekten.

Deze nieuwe productie voegt hier nog beeld aan toe. Niet alleen komen deskundigen aan het woord, maar de pakkende inhoud van het boek komt nog verder tot leven omdat verschillende scenes op een zeer realistische manier, inclusief historische kostuums en gebruiken, worden nagespeeld op een zeer professionele manier,' aldus Logos.

“Hebben christelijke films een bestaansrecht in het huidige Nederlandse medialandschap?” Dat is de vraag die Thomas van der Giessen, directeur van Aktefilm, zich stelde toen hij overwoog een verfilming te maken van de succesvolle bestseller ‘Moderne wetenschap en de Bijbel’ van Ben Hobrink. Volgens Van der Giessen nemen steeds minder mensen in deze tijd de moeite om een boek te lezen, maar is de boodschap van ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’ nog even actueel als 12 jaar geleden toen het boek voor het eerst verscheen.

Lees hier meer over de première en klik hier om de DVD te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher