Rabbijn schrijft brief aan moslimgemeenschap na omstreden Pegida-actie

14-11-2017 door NieuwWij.nl

Aanhangers van Pegida Nederland voerden zondag actie tegen de bouw van een moskee in Enschede door middel van een christelijk kruis en varkensbloed. Rabbijn Lody van de Kamp, zelf geboren en getogen in Enschede, vind de stilte rondom dit incident onacceptabel en schrijft de moslimgemeenschap een brief, schrijft NieuwWij.nl.

In de brief maakt de rabbijn duidelijk dat hij niet ver van de moskee opgroeide en naar de grote synagoge ging. "Dat is niet ver van de plaats waar enkele dagen geleden geprobeerd werd de bouwplaats van uw nieuwe gebedshuis op zo een afschuwelijke manier te ontwijden. Bewust kies ik de woorden ‘geprobeerd te ontwijden’. In mijn bescheiden mening, daar waar het gaat om een heilige gebedsplaats die gaat dienen om de Allerhoogste in Zijn gebed te eren, zal het nooit mogelijk zijn om deze plek door onverlaten te ontwijden. (...) Ik voel de verbondenheid met u en uw gemeenschap, juist in die stad waar ik zelf in alle tolerantie heb mogen opgroeien."

De rabbijn verwijst naar een bijeenkomst in de grote As Soennah Moskee in Den Haag, aanstaande woensdag. Hij laat weten dat door een recente dreiging aan het adres van moskeebezoekers contact tussen de Joodse en islamitische gemeenschap is ontstaan. "Op deze avond willen wij de samenleving om ons heen deelgenoot laten zijn van onze inspanning om angst en de onzekerheid om te zetten tot een versterkende kracht."

Lees hier meer op de website van NieuwWij.nl.

Lees ook: Pegida voert met kruis actie tegen bouw grote moskee in Enschede.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Rabbijn schrijft brief aan moslimgemeenschap na omstreden Pegida-actie
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!