Jan Wolsheimer

God

14 november 2017 door Lazarus

'Hedonistische selfiecultuur ook aanwezig in de kerk'

"We leven in een samenleving waarin we nooit genoeg hebben. Je zou verwachten dat het er in de kerk van Jezus heel anders aan toegaat. Maar niets is minder waar," schrijft voorganger Jan Wolsheimer op de weblog Lazarus.

Wolsheimer verwijst onder andere naar de glossy MEER uit 2012, de slogan van Alpha; ‘Is er meer?’ en de titel van een jaarlijkse conferentie van het Evangelisch Werkverband; There is more! "Zet je tegenover die Meer-cultuur de persoon van Jezus dan merk je dat er iets niet klopt," schrijft de blogger. "Want is de weg van Jezus de weg van meer of juist minder? (...) "Het gaat bij dat soort mensen (bijna) nooit om meer gerechtigheid in deze wereld, maar (bijna) altijd om meer ervaren. De hedonistische selfiecultuur in optima forma.

Misschien moeten we als kerken eens leren om genoegen te nemen met minder. Minder drukte, minder organisatie, minder vergaderen en minder conferenties. Om elkaar weer eens in de ogen kijken en te ontdekken dat die ander er niet alleen is om de kerk draaiende te houden met allerlei activiteiten en opgeklopte verwachtingen rondom groei."

Lees hier de volledige blog van Jan Wolsheimer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher