Paul en Irma van der Boom

Nieuws

14 november 2017 door Jeffrey Schipper

AD schrijft over jongeren die massaal naar deze kerk in Utrecht gaan

In de Utrechtse wijk Zuilen staat de moderne eigentijdse kerk, The Best Life Church. Als de tweede dienst op het punt van beginnen staat, loopt de zaal vol met overwegend jongeren in de leeftijd van tussen de 20 en 30 jaar, merkt het AD op.

De kerk van pastors Paul en Irma van der Boom ontstond zo’n 21 jaar geleden in de Betonbuurt, een achterbuurt in Utrecht. "Wij proberen mensen in de taal van hun eigen tijd te bereiken: met muziek, niet te lange preken en een beetje humor," vertelt het echtpaar in gesprek met het dagblad. "De boodschap blijft dus dezelfde, alleen is het voor veel meer mensen toegankelijker omdat er geen associatie is met grijze muizen met een stropdas om."

Eerder vertelde Paul in gesprek met CIP.nl dat zijn kerk twee diensten belegt, vanwege de vele mensen die komen. "We richten ons puur op onkerkelijken," zei hij destijds. "Mensen die al een kerk hebben, laat die lekker daar blijven. In Utrecht wonen meer dan 300.000 mensen. Stel dat 1 procent hiervan naar de kerk gaat, dan hebben we zoveel te doen. Juist die ziek zijn, hebben een Geneesheer nodig! Mensen zoeken in deze tijd echt licht en waarheid! Jezus bracht het beste leven."

Lees hier meer op de site van het AD en bekijk ook onderstaande video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher