Leger Israël

Nieuws

14 november 2017 door Christenen voor Israël

Spanning in Noord-Israël om te snijden na nieuw incident

Twee weken nadat Israël werd aangevallen met vijf raketten die vanuit Syriё werden gelanceerd door de Shiitische terreurbeweging Hezbollah werd het Israёlische leger gedwongen om opnieuw in actie te komen op de Golan Hoogvlakte, laat Christenen voor Israël weten.

Afgelopen shabbat schoot de IDF een door het Syrische leger bestuurd onbemand vliegtuig (UAV) uit de lucht dat op het punt stond om het Israёlische luchtruim binnen te vliegen. Een Patriot anti- raket batterij in de buurt van de noord-Isaraelische stad Safed (Tzefat in het Hebreeuws) haalde de Syrische UAV neer en bewoners van de stad rapporteerden dat zij luide explosies hoorden. Avigdor Liberman, de Israёlische minister van defensie, gaf na het incident een verklaring uit waarin hij de 'Iraanse axis' in Syriё waarschuwde dat Israёl niet zou toestaan dat Syriё zou worden veranderd in een basis voor militaire actie tegen Israёl.

Onlangs sprak Hezbollah leider Hassan Nasrallah dreigende taal. Joodse zionisten zouden 'bezet Palestina moeten verlaten als zij niet wilden dat Hezbollah en Iran hen als 'kanonvoer' zou gaan gebruiken in de komende oorlog.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher