Björn van Veelen

Nieuws

13 november 2017 door HGJB

42e Kerstconferentie HGJB legt accent op rauwe kant van het leven

De Kerstconferentie (KC) van de HGJB heeft al 41 succesvolle edities achter de rug. Het evenement weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en trekt in de week tussen kerst en oudjaar bijna 1000 christelijke jongeren naar Stadskanaal. Dit jaar ligt het accent meer op de rauwe kanten van het leven. “Een bewuste keuze”, stelt spreker en organisator Björn van Veelen.

Van Veelen: "Het bijzondere leven van Elia zal centraal staan. Het thema is ‘For real?!’, met als ondertitel ‘Elia, een verhaal van uitersten’. Hij was een profeet die bij uitstek pieken en dalen kende in zijn leven. De man wandelde letterlijk met God, maar tegelijk verkeerde hij soms in diepe wanhoop. Dat kan ons allemaal gebeuren. Onze levens zijn niet perfect. Verre van zelfs. Maar dat beeld van het 'perfecte maakbare leven' is wel heel dominant aanwezig in de jeugd- en jongerencultuur om ons heen.  

We gaan de rauwheid - of zo je wilt - gebrokenheid, bespreekbaar en zichtbaar maken. Dat doen we overigens wel op een mooie en veilige manier. Er kunnen soms hele periodes van droogte en moeite zijn in mensenlevens. Aan die schaduwkanten gaan we invulling geven door programmaonderdelen als een stiltedienst, het inbouwen van eenvoud, even geen muziek en lawaai. Op de Kerstconferentie zullen we zien dat Heere God wil helpen, juist in ons imperfecte leven. De ene dag ervaren we onszelf heel dicht bij Hem en de volgende dag zijn we dit volledig kwijt en begrijpen we er niets meer van. Ik denk dat dit voor iedereen wel herkenbaar is, we hebben allemaal die momenten. Tegelijkertijd is het heel bijzonder om te ontdekken hoe God ons leven hierin leidt en dat mag ons ook weer enorm bemoedigen! Uiteraard zullen we die blijdschap in het leven vieren met veel goede muziek en inspirerende samenkomsten, workshops en bijbelstudies.”

Dit jaar is besloten tot een nieuwe workshopopzet. Van Veelen: "Ook presenteren we dit jaar collegetours, waarbij we inspirerende mensen uit onze samenleving aan het woord laten komen. Denk aan een veteraan of een vluchteling; mensen die je niet zo snel in je vriendengroep hebt, maar die wel een enorm mooi verhaal vertellen wat je normaal niet zo snel hoort! En we hebben aantal collegetours rond specifieke christelijke thema’s als ‘hoe ben je christen op je werk’, ‘wie is de Heilige Geest?, etc. Kortom, we gaan een heleboel mooie en inspirerende ervaringsverhalen horen.”

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher