Evangelisatie-actie na schietpartijen: "Er is hoop voor Blerick"

13-11-2017 door Markus Spittka

Blerick werd de afgelopen 3 maanden heftig geschokt door een drietal schietpartijen die voor totale onrust zorgen in het Limburgse Blerick (gemeente Venlo). Buurtbewoners hebben genoeg van de reeks schietpartijen en zijn boos door deze onveilige situatie. Toch is er volgens voorganger Markus Spittka hoop voor Blerick.

Bij een schietpartij in het Limburgse Blerick is woensdag 25 october weer een persoon om het leven gekomen. Dat meldt de politie, die inmiddels een verdachte heeft aangehouden. Het incident heeft voor veel onrust en onvrede gezorgd bij veel buurtbewoners in Blerick, waar de afgelopen maanden al meerdere dodelijke schietpartijen plaatsvonden. De politie is inmiddels onderzoek gestart naar mogelijk verband tussen de schietpartijen.

Onlangs werd pastor Markus Spittka van de charimatische kerk 'Free Gospel Church' in Blerick geïnterviewd door Groot Nieuws Radio. "Ja mensen voelen zich onveilig en angstig," licht hij toe. "Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Deze incidenten zorgen voor veel angst en onrust in en rond de wijken van Blerick. Kinderen durven zelfs niet meer overal buiten te spelen. Onze eigen dochter van dertien jaar en onze zoon van 22 jaar werden 's nachts wakker geschrokken door een aantal schoten van een eerder dodelijk schietincident eind augustus dit jaar. Het was bij ons om de hoek," vertelt hij. "Onvoorstelbaar! Dit zijn incidenten die normaal alleen in de grotere steden gebeuren, maar nu gebeuren ze gewoon bij ons om de hoek.

Het is juist nu de tijd om mensen te bemoedigen en gerust te stellen," aldus Markus Spittka die ook oprichter is van Christelijk Informatie Punt Blerick en zich wil inzetten voor mensen die de dupe zijn van deze onrust en angst. "We merken hoe hard het nodig is. Ook tijdens de bijbelstudie avond kwam een van onze gemeenteleden huilend binnen die daders in haar appartement zag binnenvluchten. Gerust stellen, een tijdelijke alternatieve woonruimte aanbieden en samen bidden, is waar we ons voor inzetten. Dit is kerk in praktijk! Er is hoop voor Blerick juist doordat we nu ook het evangelie in praktijk mogen uitdragen."

Vrijdag 17 en 18 november organiseert de Free Gospel Church een evangelisatie-actie. "We hopen ook hiermee mensen te kunnen bereiken zodat ze een hoopvolle toekomst mogen ervaren ook in de wijken van Blerick waar nu angst en boosheid grotendeels de overhand heeft."

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Evangelisatie-actie na schietpartijen: "Er is hoop voor Blerick"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!