Johan Toet

Levensverhaal

13 november 2017 door Family7

Johan Toet werd een nieuwe schepping: "Ik ben nooit meer dezelfde geweest"

Johan Toet groeit op in een milieu waar niemand een gewone baan heeft. Criminaliteit is aan de orde van de dag. Hij raakt verslaafd aan cocaïne, bewandelt gevaarlijke wegen en laat zich door niets of niemand tegengehouden. Als drugsbaron wordt hij multimiljonair. Geld en mooie spullen geven hem aanzien maar toch ervaart hij een grote leegte. Als hij voor zijn criminele daden uiteindelijk in het buitenland wordt gepakt, wordt hij veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

“Ik kwam op het punt dat ik niet meer die persoon wilde zijn die ik was.” Op een avond gaat zijn leven als een film aan hem voorbij en wordt zijn hart geheel onverwacht geraakt door Gods liefde. “Mijn hele cel werd gevuld met de heerlijkheid van God. Ik wist dat God in mijn cel was. Hij is door al die betonnen muren heen gekomen, door die stalen deuren, naar die pisvlek, naar die kakkerlak, naar diegene die alleen om zichzelf geeft, daar is Hij naar toe gekomen, om te zeggen dat Hij van mij houdt.” Vanaf dat moment is het leven van Johan Toet compleet veranderd. “Ik werd een compleet nieuwe schepping en ben nooit meer dezelfde geweest,” vertelt hij.

De kern van zijn nieuwe bestaan beschrijft hij in één woord: ‘Liefde!’ “1 Johannes 4:17 zegt; zoals Hij is, zo zijn ook wij in deze wereld. En hoe is Hij? Hij is liefde!” zegt Johan vol passie tegen Jan. Vurig voor Jezus vertelt hij zijn levensverhaal in gesprek met Jan van den Bosch. Bekijk het gesprek met Johan Toet in ‘Thuis’. Maandag 13 november om 21:00 uur bij Family7.

Bekijk ook deze video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher