Nieuws

13 november 2017 door Jeffrey Schipper

Regiegroep spant zich in voor eenwording GKv en NGK

Een regiegroep bestaande uit acht wijze mannen en vrouwen vanuit de GKv en NGK krijgt de opdracht het proces tot eenwording van de beide kerken in goede banen te leiden. Dit heeft de gezamenlijke vergadering van de GKv en NGK vandaag besloten in Nieuwe Kerk in Kampen, zo is te lezen op Onderwegnaar1kerk.nl.

Twee kerkverbanden samenvoegen is een behoorlijke klus. In totaal gaat het om 351 plaatselijke gemeenten met gezamenlijk 151.318 leden die zich allemaal moeten herzetten in het nieuw te vormen kerkverband. Om dat op een goede manier te laten verlopen is draagvlak nodig. De regiegroep gaat zich daarom zeker ook verdiepen in de eventuele vragen die er plaatselijk leven, zodat dit een plek kan krijgen in het proces.

Verwacht wordt dat de regiegroep de komende twee jaar bezig zal zijn met het inventariseren van wat er leeft en van wat er in de verschillende kerkelijke organisaties, commissies en deputaten op het gebied van kerkelijke eenheid al is gebeurd of in gang is gezet. Op basis hiervan kan de regiegroep een procesplan opstellen waarin staat beschreven wat wanneer nodig is om tot eenwording te komen.

In 2020 zal de regiegroep een rapportage met eventuele voorstellen aan de Generale Synode en de Landelijke Vergadering aanbieden.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher