GKv en NGK viering

GKv en NGK vieren 50 jaar na kerkscheuring samen avondmaal

13-11-2017 door Jeffrey Schipper

Met een gezamenlijke avondmaalsdienst hebben vrijgemaakt gereformeerden (GKv) en Nederlands gereformeerden (NGK) zaterdagavond in de Nieuwe Kerk in Kampen de onderlinge verbondenheid gemarkeerd, laten het Reformatorisch en Nederlands Dagblad weten.

Vanaf het begin van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) ontstonden vanaf 1944 twee stromingen. Een groep die alles wilde vastleggen door voor alles eigen kerkelijke organisaties op te richten en een groep die meer openstond voor de buitenwereld (de buitenverbanders, red.). Sinds 1979 noemen de 'buitenverbanders' zich de Nederlands Gereformeerde Kerken. Inmiddels zijn NGK en GKv hard op weg naar één gezamenlijke kerk. Afgelopen zaterdag werden concrete stappen gezet.

Eén van die stappen was opschrijven wat niet meer goedgemaakt kan worden, wat niet meer opgelost kan worden, ook doordat mensen gestorven zijn. Dat alles ging in een kruik die verzegeld werd voor Gods aangezicht. "Een diep aangrijpend moment," schrijft Ad de Boer, lid van de regiegroep eenwording NGK en GKv. "Pijn over breuk GKv/NGK werd uitgesproken en erkend."

Bekijk de volledige gezamenlijke viering:

Foto: Twitter/Ad de Boer

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over GKv en NGK vieren 50 jaar na kerkscheuring samen avondmaal
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!