Ds. Paul Visser

Hoe je volgens ds. Paul Visser als predikant kunt omgaan met de media

13-11-2017 door Kerk & Communicatie

Hoe kan je als predikant het beste met ‘de media’ omgaan? Ds. Paul Visser, predikant van de Noorderkerk in Amsterdam, verschijnt regelmatig in kranten, bladen en televisieprogramma’s. Wat kan hij andere predikanten meegeven? Kerk & Communicatie sprak met hem.

"Doe wat mogelijk is," geeft de predikant mee. "Waarschijnlijk heb je een website of misschien is het mogelijk om een filmpje op te nemen en op die manier je boodschap breder te delen in de plaats waar je woont. Je moet het wel doen op een manier die echt bij jou past.” Visser wil predikanten adviseren zich te beperken tot één soort publiek als ze een blog schrijven of een filmpje opnemen. "Mijn ervaring is dat je een veel breder bereik hebt als je heel goed weet wie je doelgroep is."

Houd de regie in eigen handen, is een andere tip van Visser. "Je hebt de ruimte om te zeggen: dat doe ik wel en dat niet. Ik geef zelf altijd aan dat ze een interview mogen afnemen, maar dat ik het van tevoren wel eerst wil zien en dat ik alleen datgene in de krant of in een blad wil hebben waar ikzelf ook achtersta."

Lees hier alle tips van ds. Paul Visser op de website van Kerk & Communicatie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hoe je volgens ds. Paul Visser als predikant kunt omgaan met de media
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!