Protestactie vluchtelingen Australië

Christenen gearresteerd na protest tegen vluchtelingenbeleid Australië

10-11-2017 door Jeffrey Schipper

Australië houdt op één van de eilanden van Papoea-Nieuw-Guinea, genaamd Manus, ongeveer 700 vluchtelingen vast. Om die reden beklommen twee christenen met een spandoek het gebouw van het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het duo is gearresteerd, meldt Christian Today.

Predikant Jarrod McKenna en psycholoog Delroy Bergsma beklommen woensdagochtend om 05:00 uur het gebouw. Ze toonden spandoeken met teksten als 'SOS Manus' en 'Liefde baant een weg voor vluchtelingen'. Ruim zes uur later zijn ze van het gebouw verwijder en opgepakt. "We doen een dringende oproep aan de minister van Buitenlandse Zaken om actie te ondernemen zodat er geen mensen sterven op Manus," lichtte McKenna toe. 

De twee maken deel uit van de vreedzame protestbeweging 'Love Makes A Way', waar zo'n 300 christenen bij betrokken zijn. Via Facebook laat McKenna weten dat hoewel de vluchtelingen voor veel Australiërs onzichtbaar zijn, hij in gebed met hen is verenigd. "Ons gebed is dat jullie zichtbaar worden, jullie hulproep wordt gehoord en jullie lijden wordt gezien. We hopen dat deze kleine protestactie een teken van hoop zal zijn."

De bewoners van het kamp leven onder erbarmelijke omstandigheden; het is er niet hygiënisch en ze krijgen onvoldoende medische hulp. Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International hebben herhaaldelijk kritiek geleverd op de Australische regering. Het is nog niet duidelijk wat er met de vluchtelingen gaat gebeuren.

Foto: Facebook

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Christenen gearresteerd na protest tegen vluchtelingenbeleid Australië
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!