tractor

Nieuws

10 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Man die vast kwam te zitten onder tractor op wonderbaarlijke wijze gered

Greg Osborne herinnert zich het ongeluk niet, waardoor hij in 2003 klem kwam te zitten onder zijn tractor. Zijn vriend en de onbekenden die hem op wonderlijke wijze redden, weten er nog wél alles van.

Nadat Greg op het veld had gewerkt, ging hij de weg op met zijn tractor, met zijn beste vriend Ricky Hix, die naast hem zat. Op dat moment kwam een jonge chauffeur in tienerleeftijd de weg op vanuit de andere richting. Hij knalde tegen de tractor op, die in tweeën scheurde. Greg kwam daardoor onder de tractor terecht.

“Ik ben geen zwakkeling, maar ik ben ook geen superman,” zei Ricky over zijn niet geslaagde pogingen om zijn vriend Greg onder de machine vandaag te krijgen. “Het eerste wat ik probeerde, was om de machine te bewegen en dat lukte niet.”

En dat was het moment waarop James Lowe en zijn vrouw Melissa op zijn pad kwamen. Ze waren op weg naar huis, nadat ze boodschappen hadden gedaan. Vervolgens zagen ze vanuit de verte rookpluimen. Melissa belde het alarmnummer, terwijl James Ricky probeerde te helpen. “Ik probeerde het werktuig op te tillen, maar het lukte niet,” zei James. “Het was zwaar. Ik heb het drie keer geprobeerd.”

Het nieuws verspreidde zich snel en meer buren haastten zich op weg om met hun tractors de John Deere-tractor van Greg op te tillen. De eerste mensen waren nog niet ter plaatse en James dacht dat het te laat zou zijn om Greg's leven te redden. “Hij maakte een heel vreemd geluid, een soort gorgelend geluid,” zei Ricky. “Het is het geluid dat je hoort als iemand doodgaat.”

“Ik zou niet weggaan,” zei James over het ongeluk. “Ik wist dat hij probeerde te blijven leven, dus ik verliet hem niet. Ik knielde neer bij hem en zei: 'God is bij je.' En hij maakte geen geluid.” Wanhopig gaf James een laatste duw tegen de machine. “Voor de vijfde keer. Dit keer voelde ik de beweging en ik schreeuwde naar Ricky: 'sleep 'm!' En hij pakte Greg bij zijn benen en sleepte hem onder de tractor weg,” vertelde James.

James gaf een simpele verklaring voor zijn mogelijkheid om zijn vriend te bevrijden. “Het was God. Ik knielde daar neer en bad voor hem. Toen ik opstond en het nogmaals probeerde, merkte ik dat er beweging in de tractor kwam. Ik wist meteen dat het God was. De eerste, tweede, derde en vierde keer ervoer ik dat niet. Maar die vijfde keer was het God. Ik herinner mij dat gewicht. En ik wist dat ik het niet kon tillen.”

Ondanks de paniek tijdens deze gebeurtenis, beschrijft James hoe hij de aanwezigheid van God voelde in deze nood. “Ik denk er nog altijd aan terug. Te midden van al die chaos, was er vrede. God was met ons.”

Gregg had last van een ernstige hersenschudding en heeft nog steeds last van hoofdpijn en duizeligheid. Hij maakt echter vooruitgang en is dankbaar dat hij in leven. is. “Het is een wonder.”

Bron: HelloChristian.com

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher