Villalba

Nieuws

10 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Lid van Afgevaardigde van de staat Texas roept op tot wapencontrole: “Dit moet hier stoppen!"

In een open brief aan de Texaanse gouverneur heeft Jason Villalba, lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat Texas, gepleit om een commissie in het leven te roepen die de oorzaken van het wapengeweld in de staat gaat onderzoeken. Hij draagt ook oplossingen aan, zoals 'het gezonde gestand gebruiken, om hervormingen in te voeren inzake het controleren van wapens'.

In zijn brief schrijft Villalba dat de 'commissie zich moet richten op alle mogelijkheden van wapencontrole in Texas INCLUSIEF de gebrekkige wetgeving en regulering.”

De Amerikaanse staatsman rapporteert dat er meerdere mensen nodig zijn om een commissie te vormen om de voorstellen van Villalba te beoordelen. Vier staatssenatoren, vier leden van het Huis van beide partijen, een deskundige op het gebied van rechtshandhaving, een expert op het gebied van geestelijke gezondheid, een geestelijke en een ethicus, die allemaal worden gekozen door een meerderheid van de andere benoemden.

Villalba vervolgt in zijn brief: “Geen dwangbevel zal buiten beschouwing moeten worden gelaten. De wapencontrole in Texas moet worden hervormd! Als we een verandering verwachting in de uitkomst, dan moeten we alle bijdragen in overwegingen nemen. Het is NU de tijd om iets te doen. Wat dat ook moge zijn.”

“Vanavond zal ik naar huis gaan en ik zal mijn handen op de hoofden van mijn kinderen leggen. We zullen onze gebeden opzeggen, we zullen knuffelen en ik zal God danken voor hen. In veel families in Charlottesville, Sandy Hook, Killeen, Las Vegas, Sutherland Springs en America zal dat niet gebeuren. Dit is de dag dat ouders in Texas zoals jij en ik moeten opstaan en zeggen: genoeg is genoeg. Als God onze getuige is, stopt dit hier.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher