Nieuws

10 november 2017 door Bonfire

Benefietconcert bij Bonfire in Dordrecht

David Vonk (41) organiseert op 30 november 2017 een benefietconcert om geld op te halen voor het project Muskathlon van de vierde Musketier (4M). De vierde Musketier is een mannenbeweging die wereldwijd golven van gerechtigheid wil verspreiden door hulp aan te bieden voor de zwakkeren. Dit doen ze onder andere door het project Muskathlon dat geld bij elkaar haalt voor Compassion.

David doet mee aan de MTB-tocht van 25 mei tot 2 juni 2018 en hoopt onder andere door het organiseren van het benefietconcert om zijn streefbedrag van 12.000 euro op te halen. “De Muskathlon is een geweldige uitdaging voor mij. Ik zou in 2016 samen met een vriendin naar Ecuador gaan omdat we ook iets wilde doen tegen de armoede in dat land. Maar door een val was mijn schouder zo beschadigd dat het geopereerd moest worden. Ik kon dus niet mee gaan, en dat viel me zwaar omdat ik zo graag iets wilde betekenen. Gelukkig is mijn schouder nu voldoende herstelt om volgend jaar wel op de fietst te stappen om de MTB-tocht van 120 kilometer in Ethiopië af te kunnen leggen. Ik hoop op een geweldige avond met muziek van Insalvation en spreker Ruben Flach. Zij zijn super! Ook hoop ik dat we nieuwe sponsors mogen vinden voor de kinderen van Compassion.”

Compassion
Naast dat David zich inzet voor de vierde Musketier is hij ook Ambassadeur van Compassion. Via het kind sponsorprogramma worden kinderen wereldwijd uit de armoede geholpen. David heeft zelf een kindje gesponsord bij Compassion en weet uit eigen ervaring wat voor impact dit heeft, zowel op het kind als op de sponsor van het kind. “De kinderen worden met liefde opgevangen. En ze krijgen de zorg die ze nodig hebben. Leslie is mijn sponsorkindje en ze heeft een plekje in mijn hart. Ik breek nog steeds als ze zegt: ‘Ik hou van jou.’ Hoe stoer ik ook kan zijn. Ze is Gods oogappeltje. Een parel in Gods hand.”

Radicale verandering
David heeft zelf nooit echt de liefde gekregen die hij nodig had. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij drie jaar oud was. “Ik heb een duister verleden gehad in het criminele circuit. Ik heb veel dingen meegemaakt. Een deel van dat verleden staat in mijn boek ‘Waarom nou ik?’ Maar ik heb mijn leven aan God gegeven. Op 30 november 2014 heb ik me laten dopen en kan ik getuigen dat God mijn leven radicaal heeft veranderd. Ik ben niet meer die crimineel, maar een kind van God. En Hij houdt van mij. Via de stichting die we hebben opgericht bezoek ik scholen en kerken om over mijn leven te getuigen. Zodat ik mensen kan bereiken en helpen. Tijdens het benefietconcert ga ik ook iets delen over mijn leven, over de Muskathlon en over Compassion. Ik ben God dankbaar voor alles wat Hij doet in mijn leven.”

Het Benefietconcert vindt plaats bij Bonfire in Dordrecht. Met optredens van Sifra en Jafeth van de aanbiddingsband InSalvation. Sprekers zijn Ruben Flach (Directeur Opwekking) en David Vonk. Tijdens deze avond wordt ook aandacht besteed aan Compassion. Wat zij doen en waarom het zo nodig is. Er staat ook een stand met informatie over het kind sponsorprogramma van Compassion steun en kom die Avond. Voor 250 mensen zijn er zit plekken. Ook is er een pauze in de programma om drankje en of hapje te nuttigen. Ook daarna wel op eigen kosten.

Inloop: 19:00 uur
Start concert: 19:30 uur
Eind concert: 22:00 uur
Entree: 5 euro

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher