texas church shooting

Nieuws

09 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Overlevenden van schietpartij in kerk Texas delen hun verhalen

Mensen die de gruwelijke schietpartij in de kerk in Texas hebben overleefd, komen nu naar buiten met hun verhalen over het bloedbad dat plaatsvond. “Hij had nog meer haat tegenover de kinderen, omdat ze huilden.”

Joaquin Ramirez en zijn vriendin Rosanne Solis zijn twee leden van de First Baptist Church, waar de schietpartij plaats vond. Omdat ze in de kerk op de derde rij zaten, hoorden ze dat de schutter Devin Kelley het vuur opende op de kerkleden. “Iedereen gaat dood, mother***.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ramirez beschrijft tegenover Daily News het gruwelijke tafereel dat zich ontvouwde. Hij en zijn vriendin Solis verstopten zich onder hun stoelen. “Hij was woedend. Iemand zei: 'We worden aangevallen. Toen de kinderen huilden, keerde hij terug om op nog meer kinderen te schieten. Hij had nog meer haat tegenover de kinderen, omdat ze huilden.”

Kelley's jongste slachtoffer was Noah Holcombe, slechts een jaar oud. Hij stierf naast zijn zwangere moeder, grootouders en een aantal jonge neven en nichten.

Ramirez en Solis waren vooral geschokt, omdat ze machteloos waren. Het was niet mogelijk om de kinderen te helpen. “Het was verschrikkelijk om te zien hoe hij op kinderen schoot en wij niet in staat te waren om ze te helpen. Ik weet ook niet hoe wij het hebben overleefd.”

Een ander kerklid, de 73 jaar oude Farida Brown, lag op de vloer onder de kerkbank en wachtte op haar lot, toen Kelley de kogels op haar mede-kerkleden afvuurde. “Ze dacht dat het haar beurt was,” vertelde haar zoon David Brown aan the Washington Post. “Ze was begonnen met bidden.”

Kelley had Brown al vier keer in haar benen geschoten. Wonderlijk genoeg raakten de kogels haar botten niet, maar haar zachte weefsel. “Ze weet dat ze gezegend is,” zei David. Ze vertelde hem dat ze "liever 15 schoten meer in haar benen zou hebben gehad", als het meer levens had kunnen redden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher