Ruth Peetoom

CDA-voorzitter Ruth Peetoom: "Jezus was een dienend leider"

09-11-2017 door Hour of Power
Hour of Power
Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Hour of Power

Elf jaar lang was ze predikant en dat deed ze met hart en ziel. Daarnaast was Ruth Peetoom actief binnen de politiek voor het CDA. Zes jaar geleden werd ze gevraagd zich kandidaat te stellen voor haar partij en nu zet ze zich -op politiek vlak- in voor een samenleving waarin mensen zich samen inzetten voor het goede.

De 50-jarige Ruth Peetoom woont in Groningen, werkt in Den Haag. Niet echt bij elkaar in de buurt, waardoor ze veel reist. Daarnaast heeft ze een gezin met drie kinderen in de tienerleeftijd en een drukbezette man, René Paas die commissaris van de koning in Groningen is. Kortom Ruth Peetoom heeft een enerverend leven. Ondanks de vele petten die ze draagt, laat ze zich niet overweldigen en vervult ze alle rollen met hart en ziel. Politica Peetoom: “Mijn grote wens is een samenleving waarin mensen zich bij elkaar betrokken voelen en zich ook samen inzetten voor het goede. De vrede wordt momenteel erg aangevochten, maar ik ben er heilig van overtuigd dat het in het klein begint. In het goede doen voor je buren in je eigen omgeving. Alles wat je doet, begint klein binnen jouw bereik. Voor zover dat praktisch mogelijk is, probeer ik dat zelf ook te doen.”

Ook voor haar kinderen hoopt ze dat deze evenwichtige mensen zullen worden die iets willen betekenen voor anderen. In haar leiderschap wil ze er voor de ander zijn. Ruth: “Jezus was dienend leider tot in het ultieme: Hij gaf zichzelf. Ik las ergens iets over dienstbaarheid en dat is een leidraad voor me geworden: een leider gaat voor de mensen staan als er klappen vallen en achter de mensen als er applaus is.”

Bekijk het volledige gesprek met Ruth Peetoom en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over CDA-voorzitter Ruth Peetoom: "Jezus was een dienend leider"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!