Nepal

Zendingswerker Bram Krol: Christenvervolging Nepal barst los

08-11-2017 door Jubilee Campaign

De christenvervolging in Nepal is vorige week losgebarsten. Dat zegt Bram Krol, zendingswerker in Nepal en in verschillende Afrikaanse landen. Volgens hem roepen door India gesteunde groepen openlijk op tot grof geweld tegen de naar schatting 1,6 miljoen Nepalese christenen, meldt Jubilee Campaign.

Eind oktober hoorde Krol over verschillende incidenten. Het meeste antichristelijke geweld vond plaats in het oosten van Nepal; daar werden niet alleen honderden bijbels en Nieuwe Testamenten verbrand, maar werden ook enkele evangelisten in elkaar geslagen. Ook werd een kerkdienst van een grotere gemeente verhinderd. Krol schrijft verder over berichten dat enkele dorpen en steden een gebiedsverbod voor christenen hebben ingesteld.

Krol: "Dit kun je vergelijken met de apartheid of de maatregelen tegen Joden in de Tweede Wereldoorlog. (...) Het is de bedoeling dat er honderden kerken in de fik worden gestoken, dat christenvrouwen door menigten worden verkracht, dat er doden gaan vallen, en niet zo weinig."

Lees hier meer op de website van Jubilee Campaign.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Zendingswerker Bram Krol: Christenvervolging Nepal barst los
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!