Nepal

Nieuws

08 november 2017 door Jubilee Campaign

Zendingswerker Bram Krol: Christenvervolging Nepal barst los

De christenvervolging in Nepal is vorige week losgebarsten. Dat zegt Bram Krol, zendingswerker in Nepal en in verschillende Afrikaanse landen. Volgens hem roepen door India gesteunde groepen openlijk op tot grof geweld tegen de naar schatting 1,6 miljoen Nepalese christenen, meldt Jubilee Campaign.

Eind oktober hoorde Krol over verschillende incidenten. Het meeste antichristelijke geweld vond plaats in het oosten van Nepal; daar werden niet alleen honderden bijbels en Nieuwe Testamenten verbrand, maar werden ook enkele evangelisten in elkaar geslagen. Ook werd een kerkdienst van een grotere gemeente verhinderd. Krol schrijft verder over berichten dat enkele dorpen en steden een gebiedsverbod voor christenen hebben ingesteld.

Krol: "Dit kun je vergelijken met de apartheid of de maatregelen tegen Joden in de Tweede Wereldoorlog. (...) Het is de bedoeling dat er honderden kerken in de fik worden gestoken, dat christenvrouwen door menigten worden verkracht, dat er doden gaan vallen, en niet zo weinig."

Lees hier meer op de website van Jubilee Campaign.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher