pro life

Nieuws

08 november 2017 door Hendriëlle de Groot

492 baby's gered van abortus na pro-life campagne

Dankzij hun grootste campagne ooit, heeft de organisatie 40 Days For Life een recordaantal van 492 baby's gered van abortus. Het ging om een wereldwijde campagne. Kerken en individuele gelovigen werden door de campagne in contact gebracht met moeders die een abortus overwegen.

40 Days For Life beschrijft zichzelf als een 'op gemeenschap gebaseerde campagne, die door middel van een vreedzame benadering lokale gemeenschappen laat zien wat de gevolgen van abortus zijn in hun eigen buurt, voor hun eigen vrienden en familie.'

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Life News rapporteert dat in veel gevallen het al voldoende was om te bidden op straat. Salvador, een campagneleider in Greensboro, North Carolina, vertelt dat op een dag een jonge vrouw haar auto parkeerde op de parkeerplaats van een abortuskliniek, net voor het campagneteam dat aan het bidden was. “Ze vertelde mij dat ze gebed nodig had,” zei Salvador. “Ik vroeg of ze daar was voor abortus, ze zei 'ja', en we gingen in gebed.” Na het gebed gaven de vrijwilligers de vrouw informatie over zwangerschapsvoorzieningen in de buurt. Ze nam de brochure aan en verliet de parkeerplaats. Ze ging dus niet de kliniek in. 

Tijdens een gebedswake in Winnepeg, Manitoba, beschrijft een andere vrijwilliger, Maria, een ontmoeting met een moeder die op zoek was naar abortusmogelijkheden voor haar dochter. “Ze zei dat ze tegen abortus is, maar haar dochter was in het ziekenhuis voor een verwijzing om abortus te laten ondergaan. Ze was zwanger geraakt toen ze een relatie had met een man die haar misbruikte en drugsverslaafd was.”

Maria vroeg haar moeder hoe ze tegenover een abortus stond en de moeder antwoordde dat ze bereid was om zelf het kind op te voeden. “Ik zei dat we voor haar zouden bidden, en ze ging naar binnen,” laat Maria weten. Enkele minuten laten verliet de vrouw het gebouw en vertelde de vrijwilligers dat de jonge moeder haar besluit zou heroverwegen. “De moeder lachte breeduit!' zei Maria. “Prijs de Heer!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher