Joël Voordewind

Joël Voordewind over zijn bezoek aan Iran: "193 christenen zitten hier gevangen"

08-11-2017 door ChristenUnie

"Huiskerken zijn verboden en 193 christenen zitten momenteel in de gevangenis straffen uit variërend van vijf tot 15 jaar. Dat vanwege hun geloof. Zeer zorgelijk!," schrijft ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind over zijn bezoek aan Iran.

Voordewind sprak onder andere met bisschop Benjamin van de Assyrische Kerk van het Oosten, in de Saint George kathedraal in Teheran. "Hij vertelde mij dat de vijf geregistreerde kerken godsdienstvrijheid kennen in Iran, maar benadrukte dat er niet in het Farsi gepreekt mag worden, en dat er noch literatuur, noch bijbels in het Farsi verspreid mogen worden. En dat betekent ook dat Iraniërs zijn diensten niet mogen volgen. Daarmee hebben met name christenen met een moslimachtergrond het erg zwaar omdat ze niet openlijk hun geloof kunnen belijden. 

Wanneer ik terugkijk op mijn reis, heb ik een meer ingekleurd beeld van Iran gekregen, een land wat bekend staat als een bedreiging voor het Westen. Door de nucleaire deal staat het land nu meer open voor contacten en handel met het Westen. Hierdoor kregen wij een inkijkje in het perspectief van de Iraniërs naar de buitenwereld. Ondanks deze openheid zijn mijn zorgen over mensenrechten, godsdienstvrijheid en over het langeafstandsraket raketprogramma er niet minder op geworden."

Lees hier het volledige commentaar van Joël Voordewind.

Foto: website ChristenUnie

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Joël Voordewind over zijn bezoek aan Iran: "193 christenen zitten hier gevangen"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!