christenen moslims

God

08 november 2017 door PKN

Waarom dominee Marco Visser in gesprek gaat met moslims

"De ontwikkelingen in de wereld gaven ons het idee: we moeten elkaar kennen. De wereld is te rumoerig om ons op te sluiten in ons eigen wereldje," zegt dominee Marco Visser. Zijn kerkelijke gemeente in Heemskerk legt contact met de lokale moslimgemeenschap. Op de website van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) legt Visser uit waarom.

Visser; "We hebben een aantal dingen dat ons bindt: we zijn allemaal mensen, we zijn allemaal Heemskerkers en we leven allemaal met een verhaal, een boek. Maar hoe belangrijk die overeenkomsten ook zijn, je bent er toch redelijk snel over uitgepraat. Het gesprek wordt pas echt interessant als je verschillende gezichtspunten met elkaar kunt delen. Juist als je in gesprek gaat over dingen die ver van je afstaan, leer je van de ander. Zo creëer je verbinding in verscheidenheid.

We moeten er vertrouwen in hebben dat we het samen redden, ook al zijn we nog zo verschillend. We moeten elkaar de hand kunnen reiken, vanuit het idee: we wonen hier samen in Heemskerk, en we willen met elkaar te zorgen voor een goede samenleving," aldus de predikant van de protestantse gemeente in Heemskerk.

Lees hier meer op de website van de PKN.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher