Mercy Ships

Nieuws

08 november 2017 door Mercy Ships

Mercy Ships organiseert event: neem een kijkje op de Africa Mercy

Altijd al een kijkje willen nemen op de Africa Mercy, maar is Afrika te ver weg? Kom dan naar het event van Mercy Ships op dinsdagavond 14 november in De Basiliek in Veenendaal.

Dichterbij de Africa Mercy kun je op dit moment niet komen. Het schip ligt aangemeerd in Kameroen om duizenden mensen, de allerarmsten, gratis medische hulp te geven. Daarom komt Mercy Ships naar je toe. Met inspirerende muziek, indrukwekkende video's en persoonlijke verhalen. Speciale gast is de oprichter van Mercy Ships: Don Stephens.

Don Stephens
In 1964 raasde de orkaan Cleo over de Bahama's, waar de negentienjarige Don Stephens met een team van Jeugd met een Opdracht verbleef. Terwijl ze schuilden voor de storm hoorde hij een gebed van een meisje dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Ze bad om een ziekenhuisschip dat hulp zou bieden. Hij ging op zoek naar een geschikt zeeschip. Dertien jaar later kwam zijn droom uit met de aankoop van de Anastasis. Later volgden er meer schepen. Sinds 1978 heeft Mercy Ships meer dan 2,5 miljoen kansarme mensen bereikt. De eerste vier schepen zijn wegens ouderdom uit de vaart gehaald. Op dit moment vaart alleen de Africa Mercy, het grootste en vijfde schip van Mercy Ships. In 2019, zo is de planning, komt er een nieuw schip bij.

Muziek en verhalen
Dankzij een livestream krijgen deelnemers een rondleiding. Het event is doorspekt met muziek van de Afrikaanse PPM Worship Band. Gerald Troost leidt de samenzang. Ook ambassadeurs, zangeres Kirsten Alting en de 15-jarige pianiste Anne-Marith Boone, geven een optreden.

Locatie en tijd
Het event van Mercy Ships vindt plaats in De Basiliek, Wiltonstraat 56 in Veenendaal. Het begint ‘s avonds om half acht en duurt tot ongeveer tien uur. De zaal is open vanaf zeven uur. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher