Sara van Oordt

De Israëlische ambassadeur wordt nergens zo fijn ontvangen als in Nijkerk

07-11-2017 door Jeffrey Schipper

Onlangs werd het nieuwe gebouw van Christenen voor Israël geopend. Ook journalisten van De Correspondent waren daarbij aanwezig. Ze merkten op dat Aviv Shir-On, de Israëlische ambassadeur, goedkeurend toekeek. Naar eigen zeggen wordt hij nergens zo fijn ontvangen als in Nijkerk.

De Correspondent sprak met diverse aanwezigen over de eenzijdigheid van de Nederlandse media als het gaat om Israël. Sara van Oordt (foto), hoofd communicatie en activiteiten, bezocht Israël twintig keer. "Nederlanders denken dat iedereen elkaar daar de pan uitvecht, maar dat is totaal niet waar."

Opperrabbijn Binyomin Jacobs vertelde hen over de werkwijze van de Nederlandse media. Jacobs vertelt over journaalbeelden over een luchtaanval op Damascus. De schoolboekjes blijken helemaal niet verbrand te zijn, omdat ze er zouden zijn neergelegd om de beeldvorming te beïnvloeden.

En wat doet de Israëlische ambassadeur als de nood aan de man is? "Even Nijkerk bellen.’ ‘This are real, real friends. Real friends, do you understand?’"

Lees hier het volledige artikel van De Correspondent. 

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over De Israëlische ambassadeur wordt nergens zo fijn ontvangen als in Nijkerk
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!