Veel fake news over dader schietpartij Texas die 'atheïst' zou zijn

07-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Uit recente verklaringen van mensen die Devin Kelley, de dader van de schietpartij in een kerk in Texas kenden, kenden, blijkt dat hij een overtuigd atheïst was die christenen haatte en vaak nare dingen op zijn Facebook-pagina plaatste. Christian Today nuanceert dit: het gaat te ver om een verband te leggen tussen zijn atheistische denkbeelden en de schietpartij. Het zou een voorbeeld van 'fake news' zijn. 

“Hij had het er altijd over dat mensen die in God geloven, stom zijn en probeerde zijn atheïsme te prediken,” postte voormalige klasgenoot Nina Rose Nava op Facebook. Ze beweerde dat ze in 'complete shock' was, nadat ze hoorde dat Kelley de moordenaar was. “Ik heb hem van mijn Facebook geschrapt, omdat ik zijn posts niet kon uitstaan.”

“Hij was vreemd, maar nooit zo verdomd raar. Hij postte altijd zijn atheïstische shit, zoals Nina al schreef, maar hij postte tegelijk foto's van zichzelf met zijn baby,” schreef een ander.

“Ik ging samen met hem naar school. Hij beangstigde mij altijd en was vreemd,” voegde een ander eraan toe.

Ondanks deze verklaringen, blijkt dat de schutter als Bijbelleraar werkte. Volgens zijn Linked-In pagina werkte hij op vrijwillige basis als Bijbelleraar op First Baptist Church in Kingsville. 

Volgens Christian Today circuleert er veel 'fake news' over Kelley. Dat zijn sterke atheïstische visie hem tot deze daad zou hebben gebracht, zou een te overhaaste conclusie zijn. Andere voorbeelden van 'fake news' zijn dat hij een moslim zou zijn en dat hij aanhanger zou zijn van de linkervleugel van de anti-fascistische beweging, de antifada.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Veel fake news over dader schietpartij Texas die 'atheïst' zou zijn
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!