Devin Kelly

Nieuws

07 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Schietpartij Texas: schutter was 'Bijbelleraar'

Opnieuw heeft een massale, gruwelijke schietpartij de Verenigde Staten getroffen, en dit keer vond het plaats in een kerk in Texas. De schutter is geïdentificeerd als ex-Bijbelleraar en medewerker van de Amerikaanse luchtmacht Devin Patrick Kelley. CBS News meldt dat hij van 2010 tot 2014 diende bij de luchtmacht en oneervol is ontslagen.

De man liep de First Baptist Church Sutherland Springs binnen en schoot 26 mensen dood, onder wie de 14-jarige dochter van de pastor, Annabelle, en een zwangere vrouw. Twee zussen, van 8 en 6 jaar, werden ook gedood. Annabelle was 'een prachtig, speciaal kind', zei haar vader, dominee Frank Pomeroy. In totaal zijn er zeker 26 mensen doodgeschoten en nog eens twintig kerkgangers raakten gewond.

De verdachte werd achtervolgd door de politie en uiteindelijk dood aangetroffen in zijn voertuig. Hij was volledig gekleed in het zwart en droeg een kogelvrij vest. Hij opende het vuur buiten de kerk, voordat hij de dienst binnenging. Een kerklid heeft naar verluidt zijn eigen geweer gepakt. Hij schoot terug toen de man het gebouw verliet en achtervolgde hem met zijn auto, volgens BBC.

Joe D. Tacklit Jr., de sheriff van de provincie Wilson, zei dat het 'onmogelijk' was voor de gemeenteleden om te ontsnappen toen het schieten begon. “Je hebt aan elke kant kerkbanken. Hij liep gewoon door het middenpad, draaide zich om schoot om zich heen,” zei Tacklit. “Het is ongelooflijk om te zien hoe mannen en vrouwen daar liggen. Weerloze mensen.” Vooral voor de kinderen is het heel heftig geweest, denkt hij. “Dat volwassenen het zien, is één ding, maar dat een 5-jarige het ziet...”

Een pastor van een kerk uit de buurt vertelde aan tv-verslaggevers dat hij de meeste leden van de kerk kent. Hij heeft het vertrouwen dat de slachtoffers nu in de 'liefdevolle armen van Jezus' zijn.

“God is met de mensen van de Sutherland Springs in Texas. De FBI en justitie zijn ter plaatse. Ik volg de situatie vanuit Japan,” liet president Trump weten. “We hebben veel geestelijke gezondheidsproblemen in ons land, dit gaat niet over wapens,” zei hij in reactie op de schietpartij. De dader noemde hij een 'zeer gestoord persoon'.

“De tragedie wordt natuurlijk verergerd door het feit dit heeft plaatsgevonden op een plek van aanbidding, waar onschuldige mensen zijn neergeschoten”, zei gouverneur Greg Abbott. In een persconferentie vertelde hij dat het de ergste schietpartij ooit is in zijn staat.

Meerdere christelijke leiders hebben zich uitgesproken en hun gebeden van condoleances en hoop uitgesproken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher