Ds. Paul Visser

God

06 november 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Paul Visser: Nieuw kabinet onderstreept dat God regeert

In eerste instantie werd de ChristenUnie door D66 geweerd. Omdat het niet anders kon vonden ze elkaar uiteindelijk alsnog. "Voor wie gelooft, onderstreept deze gang van zaken dat God regeert," schrijft ds. Paul Visser in een column op de website van zijn Amsterdamse Noorderkerk.

"Tegelijk bleek en blijkt hoe die Godsregering werkt: veelal ongemerkt, door allerlei gedoe en gesteggel heen," maakt Visser duidelijk. "Terwijl alle moeite werd gedaan Hem buiten de deur te houden, kwam Hij verrassend ‘achterom’. Het is niet nieuw, zo ging Hij al te werk ten tijde van Abraham: van de kaart geveegd, kreeg Hij in die ene man toch voet aan de grond."

Wie beweert dat de ChristenUnie een verbond met het kwaad heeft gesloten zou volgens de predikant de Bijbel beter moeten lezen. "Daar staat zwart op wit dat deze wereld in het boze ligt, erger nog, de boze daar ‘overste’ is. Niet echt een plek dus waar ruimte is voor wat in Gods naam te berde wordt gebracht. In zo’n klimaat is ieder akkoord, waardoor het goede bevorderd en het kwaad beteugeld wordt (zelfs het slapste compromis als er niet méér in zit), winst."

Visser complimenteert de onderhandelaars Gert-Jan Segers en Carola Schouten. "Respect intussen voor allen die in het Haagse zoveel mogelijk kastanjes uit het vuur proberen te halen, zelfs als ze daardoor bij de achterban hun vingers branden."

Lees hier de volledige column van ds. Paul Visser.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher