Lineke Blijdorp

Asieladvocaat Lineke Blijdorp: “Ex-moslims zijn ambassadeur voor het Evangelie”

06-11-2017 door Family7

“We zien dat ex-moslims ambassadeur zijn voor het Evangelie,” zegt Lineke Blijdorp. Als advocaat is ze gespecialiseerd in asiel- en vreemdelingenrecht en zet ze zich met hart en ziel in voor de samenleving. Ze ziet dat er een enorme opwekking gaande is onder moslims. “Wekelijks worden er tientallen ex-moslims gedoopt. We zien dat ze ambassadeurs zijn voor het Evangelie en dat ze zelf weer vanuit hun eigen community en taal mensen weten te bereiken. Zowel hier als in hun herkomstlanden.”

Veel mensen zijn bang voor de instroom van vluchtelingen. Lineke wijst erop hoe God Nederland en de kerken gebruikt om impact te hebben op zo’n groot deel van de wereld. De enige manier om volgens haar ooit vrede te krijgen in Syrië, is niet met de VN of NAVO, maar alleen als daar de liefde van God kan komen.

Als gedreven advocaat is ze gespecialiseerd in de asielzaken van bekeerlingen: dat zijn mensen (vaak afkomstig zijn uit moslimlanden) die zich hebben bekeerd tot het Christendom. Ze lopen gevaar voor hun leven als ze terug zouden gaan. Het probleem in deze zaken is meestal dat de IND niet gelooft dat de vluchteling ‘echt bekeerd’ is, waardoor ze worden uitgezet. In het Family7-programma Thuis vertelt Lineke hoe je dan omgaat met gerechtigheid.

Bekijk het gesprek met Lineke Blijdorp in ‘Thuis’ op maandag 6 november om 21:00 uur bij Family7. Bekijk ook onderstaande video:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Asieladvocaat Lineke Blijdorp: “Ex-moslims zijn ambassadeur voor het Evangelie”
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!