politie

Nieuws

06 november 2017 door ANP | NU.nl | NOS

Man richt bloedbad aan in kerk Texas

In een kerk in de plaats Sutherland Springs in de Amerikaanse staat Texas heeft een gewapende man het vuur geopend op de aanwezige kerkgangers in de kleine First Baptist Church. Daarbij zijn zeker twintig mensen gedood en evenzoveel verwond, meldt het ANP.

De Britse BBC en het Amerikaanse CNN meldden kort na het incident dat er minstens 27 doden en tussen de 20 en 25 gewonden gevallen. Volgens getuigen schoot de man om 11.30 uur lokale tijd met een semi-automatisch wapen op aanwezigen in de kerk. De schutter zou volgens de sheriff van de plaats "zijn gedood na een korte achtervolging". Rondom de kerk zijn hulpdiensten, de FBI en de politie massaal aanwezig.

De leeftijd van de slachtoffers loopt uiteen van 5 tot 72 jaar. Ook de 14-jarige dochter van de predikant van de kerk is omgekomen, laat de NOS weten. Er zijn twintig gewonden, sommigen zijn er slecht aan toe. Slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Over de toedracht van de schietpartij is nog onduidelijkheid, het onderzoek is nog in volle gang.

Amerikaanse media melden dat de schutter door anonieme overheidsfunctionarissen is geïdentificeerd als een 26-jarige Texaan, oud-luchtmachtmedewerker Devin Kelley, voegt NU.nl toe. De man woonde in een voorstad van San Antonio. Hij lijkt geen contact te hebben gehad met terroristische groeperingen. Volgens de plaatselijke sheriff had hij ook geen banden met de kerk. Hij had een strafblad vanwege een veroordeling voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Die veroordeling was ook de reden dat hij zijn baan bij de luchtmacht kwijt was.

Sutherland Springs is een dorpje in het zuiden van Texas, niet ver van de stad San Antonio en telt ongeveer 400 inwoners. Volgens dorpsbewoners wonen doorgaans ongeveer vijftig mensen de diensten in het kerkje bij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher