Nieuws

06 november 2017 door Hendriëlle de Groot

De Charlie challenge: de dood van een meisje ontketent een wereldwijde beweging

Na de plotselinge dood van hun 15-jarige dochter Charlie had de familie Almond nooit gedacht dat haar "challenge" tot een landelijke beweging zou leiden.

Charlie stierf op 31 december 2015. Haar moeder Amy zei in een Facebookvideo dat ze 'een prachtige erfenis achterliet, die we met iedereen willen delen'.

Een maand voordat ze stierf, publiceerde Charlie iedere dag een dankpunt op Facebook om zo uiting te geven aan haar dankbaarheid.

Wat begon met haar 'challenge' werd haar nalatenschap. Haar ouders publiceerden haar berichten in een boek dat de titel 'The Charlie Challenge' draagt, meldt CBN. Nu nodigen ze iedereen uit om in de maand november stil te staan bij datgene waar ze dankbaar voor zijn.

Amy Almond, de moeder van Charlie, denkt dat het mensen kan helpen hun leven in een ander licht te zien. "Het is ook een manier waarop mensen zich realiseren wat God heeft gedaan," zegt ze.

Charlies geloof was een belangrijk element in haar Facebookberichten, zei haar moeder. "Ze geloofde in God. Ze was niet bang om het te laten zien en publiceerde het op Facebook."

Op 20 november 2015 schreef ze: "Vandaag ben ik dankbaar voor Gods genade. Ik zou hier vandaag niet zijn zonder de liefde die God mij geeft. Ik ben voor altijd dankbaar voor zijn liefde en de hoop die Hij geeft, dag in, dag uit. Al deze dingen waarvoor ik dankbaar ben, zouden niet mogelijk zijn zonder God. Ik ben dankbaar dat ik een christen ben."

Overigens staat dit initiatief los van de ´Charlie challenge´, een occulte trend die vorig jaar breed in het nieuws kwam. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher