Hollywood

Nieuws

06 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Moeten christenen Hollywood boycotten?

Na de gruwelijke beschuldigingen van seksueel geweld die gelinkt zijn aan Hollywood, vragen sommigen zich af of christenen de 'moreel bankroete' Hollywood-industrie moeten boycotten. En is er geen andere manier waarop we een beetje licht in de duisternis kunnen brengen?

"Wat betreft christenen die terecht ziek zijn van de vuiligheid die vanuit Hollywood schijnt te komen; we roepen nu mensen meer dan ooit op om het goede dat naar buiten komt te steunen," schrijft MovieGuidie op Charisma. Er zijn geweldige films en tv-programma's die het waard zijn en onze steun verdienen, betoogt ze. 'Let there be light' van Kevin Sorbo is in het theater en dit weekend komt 'On wings about eagles' uit, over het ministry werk van Eric Liddell in China.

Als christenen zouden we moeten weten dat de kracht van Christus in ons is. In plaats van ons af te wenden van de dingen die ons storen en ons hart met verdriet vullen, moeten we volgens haar kijken hoe we dingen kunnen veranderen.

"Door het goede te ondersteunen, ren je niet weg uit de duisternis, maar help je in plaats daarvan het licht te verspreiden!"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher