Indian man

Hindoeïstische man bekeert zich tot christendom, ondanks vervolging door zijn hele dorp

06-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Als westerse christenen zullen we niet snel worden vervolgd, als we openlijk uitkomen voor ons geloof in Jezus Christus. Maar dat geldt niet voor deze hindoeïstische man, die heel wat beproevingen heeft moeten doorstaan om trouw aan Jezus te blijven.

"Ik heb een hindoestaanse achtergrond en was verslaafd aan alcohol, marijuana en andere drugs," schrijft de man op God Reports. Hij klopte aan voor hulp bij verschillende dokters, maar zij konden hem niet helpen. Het voelde alsof hij stervende was, en geestelijk gezien was hij verloren. Totdat er een christen in zijn leven kwam. "Gelukkig kwam een christelijke vriend naar mij toe, om met mij te bidden. Na zijn gebed verbeterde mijn gezondheid en nam ik Jezus aan."

Maar dat betekende niet het einde van zijn problemen. "Hoewel ik nog veel uitdagingen en problemen tegenkwam, behield ik mijn geloof in de Heer. Er waren veel tragedies in mijn familie. Mijn broertje pleegde zelfmoord en veel familieleden kampten met gezondheidsproblemen."

De man leed ook aan vreselijke vervolgingen in zijn dorp. Veel dorpsbewoners geloofden dat hij vervloekt was, vanwege zijn geloof in Jezus Christus.

"Vanwege deze beproevingen zeiden de mensen uit mijn dorp dat dit gebeurde omdat ik Jezus volgde. Ze wilden dat ik terug zou keren naar het hindoeïsme, maar nog nooit heb ik mij van God afgewend," verklaart hij.

"Hoewel ik veel ben kwijtgeraakt door de beproevingen, heeft de Heer mij langzaam geholpen om mijn leven op te bouwen. Hij gaf mij een huis, een baan en een goede vrouw. Hij zegende mij zelfs met twee zonen. Ik ben erg dankbaar dat de Heer mij een nieuw leven heeft gegeven en wil Hem graag dienen."

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hindoeïstische man bekeert zich tot christendom, ondanks vervolging door zijn hele dorp
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!