Ds. H. J. Donken aanvaardt beroep hervormd Wierden

04-11-2017 door Jeffrey Schipper

Ds. H. J. Donken (foto) vertrekt binnenkort uit Renswoude. De hervormde predikant aanvaardt een beroep uit Wierden (wijk 1). De wijkgemeente is vacant omdat ds. J. W. van Bart eerder dit jaar aan de slag is gegaan in Harderwijk. Donken staat in Renswoude sinds 2012 op de kansel.

Ook de hervormde gemeente te Voorthuizen (wijk 1) verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. K. M. Teeuw verschijnt daar binnenkort op de kansel. De predikant uit Aalst heeft het beroep aanvaard, nadat de gemeente eerder dit jaar afscheid nam van ds. M. van Leeuwen, die vertrok naar Hierden. Teeuw vertrok in 2013 naar zijn huidige standplaats.

De hervormde gemeente in Rijssen (wijk 5, foto) moet verder zoeken naar een gemeentepredikant, omdat ds. W. J. Westland heeft bedankt. De kerkenraad zoekt een opvolger van de eerder dit jaar naar Kootwijkerbroek vertrokken ds. C. G. Visser. Westland is sinds 2013 actief in Lelystad.

De hervormde gemeente in Dinteloord heeft een beroep uitgebracht op ds. A. ten Brinke. De Brabanders zoeken een opvolger voor de in 2015 naar Sluipwijk vertrokken ds. F. J. M. van Veldhuizen. Ten Brinke is sinds 2013 predikant van de hervormde gemeente te Goedereede. 

De hervormde gemeente Woerden (wijk Centrum-Oost) heeft een beroep uitgebracht op ds. C. van Duijn. De predikant is sinds kort beroepbaar omdat hij alweer meer dan vier jaar actief is in de Oude Kerk te Delft. De gemeente in Woerden zoekt een opvolger voor de in 2014 naar Gouda vertrokken ds. G. C. Vreugdenhil.

Ds. D. G. R. A. Beekman denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Noorden. Hij kan in de Bethelkerk in Ede de opvolger worden van ds. K. van Meijeren. Laatstgenoemde ging onlangs aan de slag als missionair toeruster van de IZB. Beekman bedankte onlangs voor beroepen uit Aalsmeer en Hendrik-Ido-Ambacht.

In Ureterp gaat kandidaat A. Bouman voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De gereformeerde kerk (PKN) is vacant omdat het predikantsechtpaar Joost en Jannie van den Brink vorig jaar vertrok naar Genderen. Bouman is in de hervormde gemeente te Woerden (wijk West) tijdelijk aangesteld als kerkelijk werker.


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
Meer over Beroepingsnieuws »

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Ds. H. J. Donken aanvaardt beroep hervormd Wierden
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!