West-Bengalen

Simon was het hindoeïsme beu en bestelde een Bijbel

07-11-2017 door Simon*

Mijn vader stierf toen ik een kleuter was. Mijn moeder is heel religieus. Elke dag brengt ze offers en aanbidt ze hindoegoden en godinnen. Als kind ging ik naar een katholieke lagere school. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik er binnenkwam, ik een prachtig beeld van de Here Jezus Christus in onze school zag.

Op die school kreeg ik voor het eerst te horen over het christelijk geloof en over de Here Jezus. De paters hielden van ons alsof we hun eigen kinderen waren. We luisterden naar bijbelverhalen, en met kerst was de hele school prachtig versierd, dat was zo leuk! Al deze dingen zorgden ervoor dat ik aangetrokken werd tot de Here Jezus. Toen ik 14 was wilde ik me bekeren tot het christelijk geloof. Ik ging een paar keer naar een katholieke kerk, hoewel ik in die tijd niet in de Bijbel las. Maar toen mijn moeder erachter kwam, werd ze woedend. Onder haar invloed moest ik mijn geloof opgeven. Ze vertelde me dat ik een hindoe was, en dat christen worden een grote zonde is. Ik had geen keus, en heb naar haar geluisterd.

Nadat ik mijn studie afgerond had, kreeg ik een baan in de medische sector. Ik kwam terecht in Coochbehar in West-Bengalen. Om eerlijk te zijn heeft het hindoeïsme me nooit aangesproken. Ik probeerde mijn moeder te gehoorzamen, en ik deed mee aan de offers en allerlei godsdienstige programma’s. Maar nooit kreeg ik de ‘geestelijke kracht’ die het belangrijkste is in de godsdienst. Ik vond het allemaal maar nep.

Na drie jaar in Coochbehar begon ik mijn eigen bedrijf. Ik was het christendom en Christus onze Heer nooit vergeten! Ik was het hindoeïsme zat. Op een dag, terwijl ik op Facebook keek, zag ik een christelijk bericht. Ik las het en de dagen daarna las ik meer en meer over het christelijk geloof. Ik vond heel veel christelijke pagina’s en veel pagina’s over de Here Jezus. Een van hen was Biblword. Ik stuurde een berichtje naar de pagina en dezelfde dag bestelde ik een kruisje en een Bijbel van Amazon. De volgende ochtend had ik al een antwoord van de pagina. Ik vertelde de beheerster alles over mezelf en zij beantwoordde al mijn vragen. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, maar ze vertelde me te beginnen met Bijbellezen. Ik begon te lezen, en echt, het helpt! We zijn nu twee maanden berichten aan het uitwisselen. Soms snap ik een vers of een gedeelte uit de Bijbel niet. Als ik zoiets tegenkom, antwoordt zij me altijd geduldig.

Ze raadde me ook aan de bijbelcursus BiblBasics te volgen. Die helpt nieuwe bijbellezers zoals ik enorm! Ik heb de cursus afgemaakt. Ik leerde meer over onze Zaligmaker Jezus Christus. Ik vroeg zelfs om een kerk, want bij mij in de buurt zijn geen christenen. Dat probleem loste de paginabeheerster ook op. Ze bracht me in contact met een zendeling die een school heeft hier in West-Bengalen. Hij legde me nog meer uit over de Bijbel. Na een paar ontmoetingen besloot ik definitief onze Zaligmaker Jezus Christus te volgen. Ik vroeg om gedoopt te worden. Op 26 september 2017 ben ik gedoopt door dominee Erik en dominee Arien. Ik ben zo trots dat ik nu bij Jezus hoor! God is goed! Ik weet dat de Heilige Geest in mij gewerkt heeft en me uit het hindoeïsme verlost heeft. God zelf stuurde de vrouw van Biblword als een engel naar me toe. Zij helpt mij, helemaal vanuit Nederland! Dankuwel!

Simon* is 29 jaar en woont in West-Bengalen, India. Hij is geboren in een hindoegezin in Calcutta. ZIjn naam is gefingeerd om veiligheidsredenen. Lees hier meer over het werk van Bijbelwoord.nl.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Simon was het hindoeïsme beu en bestelde een Bijbel
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!