Abhay Sagar

Voorganger prijst God tijdens mishandeling

03-11-2017 door SDOK

Voorganger Abhay Sagar (37) uit India is zijn gehoor kwijtgeraakt nadat hindoe-extremisten hem hebben mishandeld. Ze sloegen hem totdat hij bloedde. Ook scheurden ze de kleren van zijn lijf en schopten ze in zijn kruis, laat SDOK weten.

Abhay Sagar (37) uit Biswan Town wilde zondag 24 september net beginnen met zijn preek toen hij werd aangevallen. Een bezoeker van de kerkdienst waarin hij voorging, belde en even later kwamen vijfentwintig hindoe-extremisten het gebouw binnen waar de gemeente samenkwam. “Ze mishandelden me vreselijk, bloed stroomde uit mijn neus en mond,” vertelt Abhay. Gedurende de aanval prees hij God, als daad van geloof. “Ik riep: ‘Halleluja, halleluja’ maar mijn stem stokte. Niemand kon me horen.”

De extremisten namen de voorganger na de mishandeling mee naar een politiebureau en dienden een aanklacht tegen hem en zijn vrouw in. Pas toen er vele telefoontjes van christelijke organisaties en advocaten binnenkwamen, werd de voorganger naar het ziekenhuis gebracht. “Ik heb mijn aanvallers vergeven en bid elke dag voor hen,” vertelt Abhay. "Als we leven, moeten we leven voor Christus, en als we sterven, moeten we sterven voor Hem."

Lees hier meer op de website van SDOK.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Voorganger prijst God tijdens mishandeling
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!