Tweede Kamer steunt SGP-motie over anti-Israëlsentiment VN-organisaties

03-11-2017 door SGP

De regering moet actief stelling nemen tegen het anti-Israëlsentiment dat aanwezig is bij VN organisaties zoals Unesco en de Mensenrechtenraad. De Tweede Kamer nam deze week een motie van die strekking aan. De motie werd ingediend door SGP, PVV en Forum voor Democratie.

Eerder dit jaar stelde de UNESCO dat de Tempelberg alleen voor moslims een heilige plek is, iets wat voor Joden en christenen een klap in het gezicht was. Ook al eerder deed de UNESCO van zich spreken met uitspraken en resoluties die uiterst eenzijdig, en soms onjuist waren. Voor Amerika was dat de aanleiding om uit de Unesco te stappen. Ook de Mensenrechtenraad van de VN heeft nu Saoedi-Arabië daar lid van is geworden haar geloofwaardigheid verloren.

Tegen die achtergrond vindt de SGP dat Nederland weerwoord moet geven tegen de opstelling van landen als Qatar, Egypte en Soedan binnen VN-organisaties. Kees van der Staaij diende daarover bij het debat over de regeringsverklaring een motie in. Deze kreeg steun van een kamermeerderheid.

Kees van der Staaij is daar blij mee: “Dit is een mooi begin van het nieuwe kabinet. Organisaties in VN-verband moeten onpartijdig zijn, zeker in de zeer gevoelige kwesties in het Midden-Oosten. Elk land heeft recht op een eerlijke behandeling; Israël dus ook.”

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Tweede Kamer steunt SGP-motie over anti-Israëlsentiment VN-organisaties
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!