Hervormd 't Harde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2017 door Jeffrey Schipper

Hervormd 't Harde ziet ds. J. J. Mulder graag komen

Ds. J. J. Mulder denkt na over een mogelijk vertrek uit de hervormde gemeente in Hedel. De predikant heeft een beroep uit 't Harde ontvangen. In het Gelderse dorp kan hij aan de slag als opvolger van emeritus-predikant ds. D. Dekker. Onlangs bedankte Mulder voor een beroep uit Driesum.

De hervormde gemeente in Aalsmeer heeft een beroep uitgebracht op ds. R. R. Maathuis. De predikant heeft momenteel de gereformeerde kerk (PKN) in Werkendam onder zijn hoede. In Aalsmeer (wijk Oost) zoekt de kerkenraad naar dominee in verband met het emeritaat van ds. E. J. Westerman.

De Amsterdamse pioniersplek Thuis in Zuidoost beschikt over een eigen predikant. Proponent A. van der Stoel gaat in de hoofdstad aan de slag als gemeentepredikant. Thuis in Zuidoost wil een kerk zijn voor de vele studenten die de
afgelopen jaren in deze wijk zijn komen wonen. Men constateert een grote kloof tussen de leefwereld van deze jonge mensen en de leefwereld van de eigen toch wat vergrijsde gemeente.

Ds. M. C. Batenburg heeft een beroep uit Papendrecht ontvangen. In de Sionskerk zoekt men een opvolger van de eerder dit jaar naar Ameide-Tienhoven vertrokken ds. J. C. van Trigt. Batenburg is sinds 2013 verbonden aan de hervormde Sint-Jansgemeente in Gouda.

In Valkenswaard-Bladel verwelkomt de protestantse gemeente een nieuwe voorganger. Mw. M. J. Kreeft neemt afscheid van haar gemeente in Waalre. In Woubrugge maakt men binnenkort eveneens kennis met een nieuwe predikant. Proponent S. C. Honing gaat daar voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant om de naar Dordrecht vertrokken ds. W. J. van Schaik op te volgen.

Ook de protestantse gemeente Waddengemeente op Texel begroet een nieuwe predikant. Ds. C. de Jong komt over uit Houten en gaat op het waddeneiland op deeltijdbasis aan het werk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.