Abbas

Abbas klem tussen Iran en Israël over verzoening met Hamas

01-11-2017 door Christenen voor Israël

De verzoeningsovereenkomst tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit is in gevaar, zo berichtten IsraÑ‘lische media dit weekend volgens Christenen voor Israël.

Het grootste struikelblok blijft de ontwapening van de Izz-ad-Din al-Qassam brigades, de militaire arm van Hamas en de weigering van de Islamistische terreurbeweging om de staat Israёl te erkennen. De Palestijnse Autoriteit staat onder grote internationale druk om de overeenkomst met Hamas op te zeggen of op zijn minst te wijzigen nu er klaarblijkelijk enige vooruitgang is geboekt bij de pogingen van de Amerikaanse regering om de kloof tussen Israёl en de PA te dichten.

Abbas heeft ondertussen aangegeven dat hij geen regering van nationale eenheid zal vormen wanneer Hamas-ministers het bestaansrecht van Israël niet erkennen. De PA-leider lijkt opnieuw klem te zitten tussen zijn voornemen om nationale verzoening met Hamas tot stand te brengen en de druk die vooral nu op hem wordt uitgeoefend door IsraÑ‘l, de Verenigde Staten en JordaniÑ‘.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Abbas klem tussen Iran en Israël over verzoening met Hamas
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!