trump

Nieuws

01 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Wat Trump en Maarten Luther gemeen hebben

Als je denkt aan een duidelijke vergelijking tussen beroemde mensen en historische figuren, dan zal de vergelijking tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de leider van de Reformatie, Maarten Luther, waarschijnlijk niet snel in je opkomen. Michael Brown denkt dat de twee mannen meer gemeen hebben dan we denken.

“Op een aantal belangrijke punten zijn ze erg vergelijkbaar en het begrijpen van de een helpt ook om de ander te begrijpen,” schrijft Brown in The Christian Post. Brown gelooft dat de twee mannen een soortgelijke houding hebben ten aanzien diepgewortelde uitdagingen. “Luther was een moedige, zelfs stijfkoppige leider, een man die zijn gezag deed gelden, zowel religieus als politiek,” schrijft hij. “Inderdaad, wat de omvang van zijn macht betreft, werd Luther meer met de gevestigde orde geconfronteerd dan Trump ooit zal overkomen.”

Brown benadrukt ook dat het Luthers woorden waren, die hem vaak in de problemen brachten, iets waar ook Trump veel mee te maken heeft. “Donalds Trump laat zich door niemand afschrikken en hij is absoluut standvastig in zijn overtuigingen. Als hij ervaart dat hij het bij het rechte eind heeft, dan maakt hij dat de hele wereld duidelijk, en ik bedoel dat redelijk letterlijk,” verklaart Brown. Dat geldt voor de Amerikaanse media, het Congres, Rusland en China. “Als je hem dwarsboomt, dan gaat hij tot het uiterste om zijn standpunt te verduidelijken."

“Is dat niet een goede reden om te bidden voor president Trump, als we de vijfhonderdste verjaardag van Luthers Reformatie herdenken?”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher