ONE WAY

Nieuws

01 november 2017 door Stichting Opwekking

Thema Pinksterconferentie 2018 bekend: ONE WAY

De 48e editie van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking staat in het teken van: ‘ONE WAY, leven met Jezus door de kracht van de Heilige Geest’. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, maakte het thema vandaag via Groot Nieuws Radio bekend. De gezinsconferentie vindt ieder jaar tijdens het pinksterweekend - dit jaar van 18 t/m 21 mei - plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland te Biddinghuizen, in de Flevopolder.

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Ruben Flach: ‘In het thema van dit jaar is een belangrijke rol weggelegd voor de Heilige Geest. Als we Hem toestaan om ons leven te leiden en ons steeds opnieuw te vervullen, zal Hij door ons heen Jezus zichtbaar maken. Alleen als we leven met Jezus, door de kracht van de Heilige Geest, zullen we in staat zijn om te wijzen op die enige weg: ONE WAY – Jezus zelf. Daartoe zijn we geroepen als christen.’

Sterke roots
‘ONE WAY zal bij veel mensen bekend in de oren klinken: één weg Jezus! Dat was een thema dat vaak doorklonk in de activiteiten van Opwekking. Met dit thema benoemen we duidelijk wat onze roots als Opwekking zijn: Jezus is de weg, de waarheid en het leven! We geloven dat de kerk van Jezus in deze tijd van toenemende onzekerheid mag opstaan om dit heldere geluid te laten horen. De visie is door alle jaren heen nog even actueel, en dat wordt met dit thema opnieuw benadrukt.’ Het thema loopt als een rode draad door de programma’s voor alle leeftijden, en wordt door diverse sprekers uitgewerkt.

Eerste spreker bekend
Ruben Flach lichtte ook alvast een tipje van de sluier op over een van de sprekers die acte de présence zal geven. Het is de Canadese Danielle Strickland, die werkzaam is als officier bij het Leger des Heils in Toronto. Ze zet zich al meer dan twintig jaar in voor mensen aan de rand van de samenleving en is onder andere ambassadeur van Compassion en Stop the Traffik, een wereldwijde campagne tegen mensensmokkel. De andere sprekers en de thema’s van hun toespraken zullen de komende tijd bekend worden gemaakt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher