Kimon

Nieuws

01 november 2017 door Jeffrey Schipper

Kinderzendingsorganisatie moet betalen voor ontslag van directeur

Interkerkelijke kinderzendingsorganisatie Kimon moet oud-directeur Kees Moerman 45.000 euro schadevergoeding betalen. Dit meldt het Nederlands Dagblad naar aanleiding van een besluit van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Het hof achtte het “niet aannemelijk” dat het functioneren van Moerman onder de maat zou zijn geweest, of dat zijn houding tot problemen binnen de organisatie zou hebben geleid. Ook laakte zij het feit dat Kimon geen poging heeft gedaan om de dialoog met Moerman aan te gaan, maar hem, zonder naar zijn kant van het verhaal te luisteren, op non-actief had gesteld. De problemen in de organisatie ontstonden begin vorig jaar rondom het aantreden van een nieuwe fondswerver. Toen Moerman al vrij snel het vertrouwen in deze persoon opzegde, weigerde het bestuur daarin mee te gaan. Later ontstond er echter opnieuw wrijving toen het bestuur besluiten nam waarin Moerman niet werd gekend.

De stichting, die niet bereikbaar is voor commentaar, draait ook op voor alle bijkomende juridische kosten van deze procedure, zo’n 2500 euro.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher