schooter room

Nieuws

31 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Priester die de kamer binnenkwam van Las Vegas schutter zegt dat hij de aanwezigheid van het kwaad voelde

Terwijl de autoriteiten proberen uit te zoeken wat er precies is gebeurd tijdens de schietpartij in Las Vegas, was een priester belast met de taak om de ruimte te betreden waar schutter Stephan Paddock een bloedbad aanrichtte. Priester Clete Kiley van Chicago zei dat hij een tastbare aanwezigheid van het kwaad voelde, toen hij de uitvalsbasis van de schutter betrad.

De 64-jarige Stephan Paddock richtte op 1 oktober een bloedbad aan in Las Vegas. Ongeveer negen minuten lang loste hij heel snel achter elkaar schoten af op de bezoekers van een festival. Hij schoot vanaf een hotelkamer 59 mensen dood en verwondde meer dan vijfhonderd mensen. Hij pleegde uiteindelijk zelfmoord in zijn hotelkamer.

De priester zag dat de kogelgaten en dat de vloer bedekt was met kalk. Terwijl hij in de richting liep van de kamer van Paddock, sprak hij het katholieke gebed 'St. Michael, de Aartsengel' uit.

“Het voelde alsof ik naar achteren werd gedrukt, zo van 'kom hier niet binnen',” zei priester Kiley volgens Newsweek. “Toen ik in de kamer stapte, voelde ik een echte diepe stilte. Ik merkte onmiddellijk de kapotte ramen op, die van buitenaf bedekt waren. Het was erg indrukwekkend om de fysieke schade te zien.”

“Toen zag ik absoluut het meest verbazingwekkende uitzicht dat je je maar kunt voorstellen. Ik vond dat er geen manier was om dit alles rationeel gezien bij elkaar te brengen. Ik bleef maar zeggen dat dit kwaad is, het rauwe kaad,” zei hij. De priester zegende volgens het Romeinse ritueel zijn gezelschap en iedere hoek van de kamer. Net als de rest van de wereld, vindt ook hij het onbegrijpelijk wat er op die bewuste dag is gebeurd. 

“Ik heb elke kamer gezegend, toen ik terugging naar de hal. Ik gebruikte het gebed om de zegen over een huis uit te spreken en breidde dat uit met het aanroepen van de Heilige Geest, om deze plaats te vullen met licht, vreugde, vrede, hoop en leven.”

Kiley zegt dat het hotel meer religieuze leiders zou kunnen uitnodigen om de ruimte te zegenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher