Israël vlag

130 Israëlische bedrijven op de zwarte lijst van VN

31-10-2017 door Israël Today

In de afgelopen weken hebben niet minder dan 130 Israëlische bedrijven en 60 internationale bedrijven die actief zijn in Israël een waarschuwingsbrief ontvangen van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Zeid bin Ra' ad al-Hussein. Dit meldt Israël Today.

De betreffende bedrijven worden ervoor gewaarschuwd, dat ze op een zwarte lijst worden geplaatst van bedrijven die over de 'groene lijn' actief zijn. Vrijwel alle Israëlische bedrijven zijn actief in het hele land en bedienen alle klanten, met inbegrip van klanten in Judea en Samaria, in steden als Ma'aleh Adumin, Ariel en ook de stadsdelen in Oost-Jeruzalem zoals Pisgat Ze'ev, Ramot en Gilo.

Hoewel deze zwarte lijst geen enkel juridisch gevolg zal hebben, maakt Israël zich toch zorgen. De publicatie van een dergelijke lijst, die voor december is gepland, zou de BDS-beweging een nieuwe impuls kunnen geven en buitenlandse bedrijven kunnen ontmoedigen om in Israël te blijven investeren, en zo de Israëlische economie schade toebrengen.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 130 Israëlische bedrijven op de zwarte lijst van VN
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!